Tijdschrift Mobiel heet voortaan BIJ ONS

BIJ ONS, thuis in pleeggezin en gezinshuis, is de nieuwe naam van Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg. De naam Mobiel gaat na ruim veertig jaar trouwe dienst verdwijnen, omdat het hoog tijd werd voor een naam die beter bij deze tijd past. Met de keuze voor een nieuwe naam slaat het tijdschrift tevens een nieuwe richting in. Het eerste nummer van BIJ ONS staat op 1 november online.

Werving en behoud
BIJ ONS heeft een nieuw uiterlijk gekregen, mede mogelijk gemaakt door Stichting Boschuysen. Veel nadrukkelijker dan voorheen gaat het vernieuwde tijdschrift over werving en behoud van pleegouders en gezinshuisouders. Kiezen voor pleegzorg is een ingrijpende beslissing. BIJ ONS wil aanstaande pleegouders en gezinshuisouders toerusten met informatie om tot een goed besluit te komen. Daarnaast blijft het tijdschrift zich richten op ondersteuning en deskundigheidsbevordering van mensen die dagelijks een thuis bieden aan kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien.

Samenwerking met Kinderpostzegels: gratis kennismakingsabonnement
Wij zijn heel blij om te melden dat BIJ ONS gaat samenwerken met Stichting Kinderpostzegels Nederland: Aanstaande pleegouders en gezinshuisouders krijgen dan een gratis halfjaarabonnement aangeboden om hen te ondersteunen bij de oriëntatie en voorbereiding op het pleegouderschap.

Bredere doelgroep
BIJ ONS wordt als vanouds gemaakt door mensen die zelf betrokken zijn bij pleegzorg. Ze zorgen voor het kind van een ander, werken in pleegzorg, zijn opgegroeid in een pleeggezin of doen onderzoek naar pleegzorg. Het vernieuwde tijdschrift heeft een bredere doelgroep dan voorheen: niet alleen bestandspleegouders en netwerkpleegouders, maar ook gezinshuisouders.

Lancering in de Week van de Pleegzorg
De eerste editie van BIJ ONS is een online magazine, dat wordt gelanceerd op de eerste dag van de Week van de Pleegzorg. Dit nummer heeft als thema Gezocht: een ander thuis en haakt in op het actuele tekort aan pleegouders. Dit online magazine wordt breed verspreid, niet alleen abonnees kunnen het lezen. Het is ook beschikbaar voor anderen die betrokken zijn bij pleegzorg of gezinshuizen of die zich hierin willen verdiepen.

In één pakket met de WAT?!
In december komt het eerste papieren nummer van BIJ ONS uit. Het verschijnt als vanouds in één pakket met de WAT?!, hét tijdschrift voor en door jongeren die Wonen met een Ander Thuis. Beide tijdschriften verschijnen jaarlijks vier keer op papier en twee keer online