Geen pijn geen angst geen leven

Een indrukwekkend boek waarin Stanneke Lunter als moeder en psychiater terugkijkt op het leven van haar jongste dochter. Jitske wordt alom bemind en gewaardeerd, maar krijgt op zestienjarige leeftijd last van faalangst en somberheid. Dit mondt uit in een diepe depressie. Ze gaat de strijd aan tegen zelfverwonding en suïcidaliteit en probeert grip op haar leven te krijgen. Ondanks alle hulp lukt het niet om haar angsten en onzekerheden te overwinnen. Op bijna zeventienjarige leeftijd maakt ze een einde aan haar leven. “Het is voor iedereen beter als ik er niet meer ben, dan heb ik eindelijk rust en zij ook. Ik kan het niet meer, ik ben er klaar mee.” Als psychiater weet Stanneke heel goed hoe ingewikkeld het kan zijn om een diagnose te stellen. Ze beschrijft haar twijfels en de wirwar van gevoelens, maar ook de liefde van het gezin voor Jitske. In het boek staan bijdragen van deskundigen die vanuit hun werkveld kijken naar wat er is gebeurd. De illustraties in het boek zijn van Jitske.

Geen pijn geen angst geen leven
Stanneke Lunter
ISBN 9789077179222, € 22,50


Tags: ,