Spelenderwijs verbinden en hechten

Dit boek begint met een voorwoord van Leony Coppens dat een warm pleidooi is voor de veilige gehechtheid als basis voor een gezonde ontwikkeling. Daarna legt de schrijfster, Micheline Mets, de twaalf zintuigen van Rudolf Steiner (De Vrije School) uit. De vier onderste of lichaamsgerichte zintuigen zijn: tastzin, levenszin, zelfbewegingszin en evenwichtszin. Met deze vier zintuigen bouwt het kind een veilige, betrouwbare relatie met zijn lichaam op. Mets is Theraplay-therapeut. Theraplay staat voor betrokkenheid en een warme relatie. Opvoeders kunnen deze relatie verstevigen door spel. Het is een bijzondere, maar ook eenvoudige manier om opvoeders en kinderen bij elkaar te betrekken. Als de relatie verbetert, vermindert ongewenst gedrag.

Daarom geeft Micheline Mets in dit boek meer dan honderd spelletjes. Praktisch beschreven en compleet met een lijstje (eenvoudige) benodigdheden. Dit boek kan zeker helpen bij het spelenderwijs vergroten van het basisvertrouwen.
Marion Kruis

Spelenderwijs verbinden en hechten
Micheline Mets
ISBN 9789088506932, € 27,50


Tags: ,