Een trotse opa

Op een zonnige zaterdag zijn de kinderen en onze negen kleinkinderen bij ons. Oma is jarig. Nienke, de jongste spruit van bijna een jaar, heeft net leren zwaaien. Ze vindt het een mooi spelletje en ze straalt als we terugzwaaien.

Ineens valt het me op hoeveel het meisje op haar moeder lijkt. Die was net zo oud als Nienke nu, toen ze bij ons kwam wonen. Nienke heeft ook de staalblauwe ogen van haar overgrootvader. Geweldig om te zien hoe ze heerlijk speelt met wat water en wat grind, onder het toeziend oog van haar grote broer.

Ik geniet ervan om onze kleinkinderen zo bij elkaar te zien. Met sommige hebben we een genetische band, aan andere zijn we ‘alleen gehecht’.

Ondanks de soms moeilijke momenten, is er altijd contact gebleven met onze pleegdochter, zodat we nu een hechte band hebben met haar en haar gezin.

Johan


Tags: ,