Online special Symposium Pleegzorg en Gezinshuizen

Op 22 juni is de online special van Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg, over het Symposium Pleegzorg en Gezinshuizen verschenen. Deze uitgave staat vol met informatieve en actuele artikelen, interviews en ervaringsverhalen.

Extra editie
Op 1 juni vond het Symposium Pleegzorg en Gezinshuizen plaats in Ede. Deelnemers deelden kennis, ervaringen en de laatste ontwikkelingen in pleegzorg. Tijdschrift Mobiel was erbij, samen met jongeren van de WAT?!, om verslag te doen van een bijzondere dag. Van onze bevindingen maakten we deze extra editie van ons online magazine, met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Het symposium werd georganiseerd door SCEM, Jeugdzorg Nederland, Gezinshuis.com en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (de NVP).

Dichtbij
Het thema van het symposium was ‘Dichtbij’. In een pleeggezin of een gezinshuis vinden kinderen en jongeren een plek om zo thuis mogelijk op te groeien. Dat maakt deze vormen van jeugdhulp zo rijk en uniek. De transitie heeft gezorgd voor nieuwe kansen die steeds meer worden gezien en benut. Maar hoe dichtbij en alledaags ook: het zorgen voor een kind van iemand anders is en blijft vaak ook complex en veeleisend. Deze online special brengt een belangrijk thema dichtbij een groot publiek.