Weg met het angstduiveltje

Dit is een werkboek voor jongeren die weleens last hebben van angst, piekeren of paniek. Ze lezen en leren hoe ze angst te lijf kunnen gaan. De auteur gaat uit van cognitieve gedragstherapie. Ze beschrijft hoe angst ontstaat, hoe je angst kunt herkennen en onder controle kunt krijgen. Volgens de auteur kunnen kinderen vanaf tien jaar zelfstandig in het boek werken, eventueel met steun van anderen. Ik denk dat het boek een prima hulpmiddel is om samen met een goede vriend, leerlingbegeleider of (pleeg)ouder aan te slag te gaan. Volgens mij is het teveel gevraagd om er alleen in te werken, zeker voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als je het samen doet, is het ook gemakkelijker om er regelmaat in te houden en uit te zoeken wat het beste werkt. In het boek staan oefeningen, activiteiten en praktijkvoorbeelden. De auteur probeert jongeren van een afstand naar hun probleem te laten kijken. Hierdoor gaan ze lijnen zien en kunnen ze bedenken hoe ze het angstduiveltje gaan verslaan.

Weg met het angstduiveltje
Kate Collins-Donnelly
ISBN 9789057124549, € 21,95


Tags: ,