Nieuw: online magazine over pleegzorgbegeleiding

De nieuwe online uitgave van Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg, is verschenen. Je kunt het tijdschrift lezen (en delen) via de link: http://magazine.bijonspleegzorg.nl/mobiel-2-2017

In dit nummer zetten we de pleegzorgbegeleider in de spotlights. Een hulpverlener die we hard nodig hebben en moeten koesteren. Pleegkinderen vragen vaak om specifieke ondersteuning van hun pleegouders. Om deze belangrijke taak te vervullen, hebben pleegouders zelf ook goede begeleiding nodig. Ook de ouders hebben begeleiding nodig om een nieuwe plek te krijgen in het leven van hun kind. Daar hoort nog een netwerk bij van familie, vrienden, school en hulpverleners. De pleegzorgbegeleider legt de verbinding, met oog voor de verschillende partijen. Een hele uitdaging!

Verder interviewden we de politici René Peters (CDA) en Loes Ypma (PvdA) over pleegzorg. De nieuwe bestuurder van Gezinshuis.com, Rob de Munck, vertelt over de opvang van kinderen in een gezinshuis. Ook waren we bij de première van de indrukwekkende documentaire ‘Onze stem, onze kracht’, over kindermishandeling. Verder in dit nummer: actueel onderzoek, juridische vragen en antwoorden, boekentips en pleegzorgnieuws.