Hier woon ik

Het tweede boek van Nieske Selles-ten Brinke over pleegzorg is een samenleesboek. Eerder schreef zij ‘Je hoeft niet te kiezen, prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin’. Dat boek heeft zijn waarde bewezen en daarom waren velen benieuwd naar haar nieuwe werk. Het is weer een aanwinst! Op een rustige manier wordt het pleegkind aangesproken. De auteur beschrijft vijf pleegzorgsituaties waarin een pleegkind veel zal herkennen. Het gaat over Mosi die al naar zijn derde gezin verhuist, over Cas en Jasmijn die vanuit het pleeggezin een weekend bij mama gaan logeren, over Youri die zijn familie niet kent, over Ella die in een groepshuis woont en over Xiam en Limei die weer bij hun papa en mama gaan wonen. Na ieder hoofdstukje zijn er vragen om over door te praten en stelt een hulpverlener zich voor: de voogd, de kinderrechter, de pleegouders, de mentor en de pleegzorgwerker. In kaders staan nog wat weetjes. De zwart-wit illustraties van Sanne Miltenburg zijn wat somber. Een vriendelijk, informatief boek dat zeker zijn weg weer zal vinden in pleegzorgland!

Hier woon ik
Nieske Selles-ten Brinke
ISBN 9789033833342, € 8,95


Tags: ,