Goedemorgen

De wekker gaat en ik kleed me aan. Nog voor ik met Nigel (3) bij de trap ben, rent Levi (5) wankelend van de slaap zijn kamer uit. Hij duwt ons opzij en roept: “Ik eerst!” Op de trap zegt hij trots: “Ik ben eerst, dus mag ik ook als eerste pap.” Waarop Nigel reageert: “Nee, ik wil als eerste pap.” Voor ik beneden het licht heb aangedaan, heeft Levi het speeltje van gisteravond weer te pakken. Nigel roept: “Van mij!” Wat gegil en geduw over en weer.

Nigel woont bij ons en Levi logeert hier één nacht in de week. Als ik de papbeker in mijn handen heb, begint het geruzie weer. Beide mannen willen pap uit dezelfde beker drinken. We gaan loten wie eerst mag en ze zijn allebei enthousiast over dit idee. Levi verliest en reageert met tranen, schelden en duwen. Een beker pap drinken duurt bij Nigel nog geen twee minuten. In die tijd heeft Levi Nigels favoriete speeltjes gepakt en gaat hij voor de ogen van Nigel zitten ‘spelen’. Hij maakt Nigel meerdere keren uit voor ‘baby’ en roept “Jij bent dom!” Ook gaat hij bovenop een breekbare auto staan en gooit zomaar wat spullen door de kamer.

Ik help de kinderen met aankleden en het is tijd om naar school te gaan. Nog voor ik de fiets heb gepakt, ligt Nigel op de stenen, nadat Levi een voetje heeft uitgestoken. Tijdens de fietsrit blijft Levi iedere poging van Nigel tot een gesprek negeren. Op het schoolplein duwt hij Nigel snel opzij en houdt de poort dicht. Nigel mag er niet langs. Daarna rent hij hard de school binnen. Als hij zijn jas heeft opgehangen, duwt hij Nigel op de grond en negeert ons verder volledig bij het afscheid nemen. “Komt Levi morgen weer?” vraagt Nigel op de terugweg hoopvol.


Tags: ,