Dilemma

Aan tafel hebben we de leukste gesprekken met onze drie pleegdochters, over van alles en nog wat. Laatst ging het over vrienden en vriendinnen: je wilt niet altijd hetzelfde als je vriendin. Hoe ver ga je dan om haar te vriend te houden? Blijf je jezelf trouw of doe je iets omdat je vriendin het graag wil? De een doet weleens iets om haar vriendin tegemoet te komen en dan doet die vriendin op haar beurt ook wel weer eens wat zij graag wil. Een beetje geven en nemen dus. De ander doet alleen maar wat ze zelf graag wil.

“En wat doe je als je vriendinnen iets voorstellen wat je wel erg leuk vindt en graag wilt, maar waarvan je weet dat het van pap en mam niet mag?” vraagt de oudste pleegdochter. “Dan doe ik mee”, antwoordt de jongste, “want anders krijg ik ruzie met mijn vriendinnen.” De oudste reageert: “Dan krijg je ruzie met pap en mam.” “Dat geeft niet”, zegt de jongste en ze kijkt me aan. “Met jullie komt het altijd wel weer goed en bij vriendinnen weet je dat nooit…”

Martine


Tags: ,