Samen kerst vieren

Sanne kwam 26 jaar geleden als baby van zes maanden bij ons wonen. Ze is de dochter van ouders met een verstandelijke beperking. We bouwden een goede band op met haar ouders. Ieder jaar kwamen ze bij ons naar de intocht van Sint Nicolaas kijken op televisie. Met speculaas, pepernoten, schuimpjes en kruidnootjes genoten we er samen van dat de Sint weer in het land was. Twee weken later vierden we met hen pakjesmiddag. Dan brachten ze niet alleen cadeautjes mee voor Sanne, maar ook voor onze andere pleegdochters. Kerst vierden Sannes ouders altijd samen. Wij vieren het met onze pleegdochters altijd met het gezin van mijn zus.

Afgelopen zomer werd de vader van Sanne ernstig ziek en hij overleed een paar dagen later.

Ook dit jaar maakten we met mijn zus weer plannen voor eerste kerstdag. Ineens vroeg Sanne aan mijn zus: “Vind je het goed dat wij met mijn moeder komen?”

Martine

 


Tags: ,