Presentatie samenleesboek ‘Hier woon ik’

“We dachten dat mama dood was.” Een tweeling van een jaar of 8 krijgt hun moeder ’s ochtends niet wakker. Als ze alarm slaan bij de buurman, gaat die onwillig mee. “Ze is niet dood, ze had gisteren vast een glaasje te veel op”, is zijn bozige constatering. De kinderen gaan ontdaan en zonder eten naar school. Zo begint de pleegzorggeschiedenis van Cas en Jasmijn.

Schrijfster Nieske Selles-ten Brinke las gisteravond bij de presentatie van haar nieuwe boek ‘Hier woon ik’ dit hoofdstuk voor.  De aanwezige kinderen luisterden geboeid. Daarna gingen ze met Nieske in een gezellig hoekje van de boekhandel in Ermelo zitten. Praten over de vragen die bij dit hoofdstuk in het boek zijn opgenomen. Zoals: “Snap jij dat Cas graag wil dat pleegvader Bart zijn vader wordt?”

Nieske en haar man Allard hebben zelf twee kinderen en zorgen al een hele tijd voor drie pleegkinderen. Nieske was vroeger juf in het basisonderwijs, nu zorgt ze fulltime voor de kinderen, schrijft over pleegzorg en geeft workshops over opvoeding. In Ermelo neemt ze deel aan een gespreksgroep van pleegmoeders. “We zijn zeker met ons tienen en ik weet dat er nog meer zijn in Ermelo. Ik heb de moeders en de pleegkinderen allemaal uitgenodigd voor de boekpresentatie. Heel leuk dat er zoveel gekomen zijn.”

Nieske wil graag dat de omgeving van pleegkinderen op de hoogte is van waar een pleegkind allemaal mee te maken heeft. Daarom schreef ze dit boek. Het kan op school of thuis samen gelezen worden en de vragen die bij elk hoofdstuk zijn opgenomen, geven voldoende stof voor gesprek. Pleegzorg Nederland en Kinderpostzegels zagen ook het grote belang van dit boek en steunden (onder andere financieel) de uitgave. Het boek kost dan ook maar € 8,95.

Het boek is te bestellen via de website van de auteur.