Met sorry maak je dit niet ongedaan

Acht jonge vrouwen vertellen hun indrukwekkende verhaal, van fysieke en psychische mishandeling tot seksueel misbruik. De verhalen worden afgewisseld met tips aan iedere volwassene, maar ook aan hulpverleners, over het omgaan met kinderen die mishandeld worden.

Jaarlijks worden rond de 120.000 kinderen mishandeld. Toch ligt dit onderwerp nog steeds in de taboesfeer. Zelfs hulpverleners praten te weinig met de kinderen of jongeren zelf over wat er gebeurd is. Het boek roept op om een vermoeden van mishandeling juist wel bespreekbaar te maken: maak echt contact met het kind en zie het kind echt! Zorg voor veiligheid en doe niets zonder dat het kind dat weet.

In tijden dat de bureaucratie in de hulpverlening alleen maar lijkt toe te nemen is de belangrijkste en meest confronterende tip voor hulpverleners: “Schrijf geen verslagen, maar ‘geschiedenis’, samen met het kind.”

Aan het boek is een mooie dvd toegevoegd, waarop je het gezicht achter de verhalen te zien krijgt. De dvd is goed bruikbaar voor scholingsdoeleinden voor en voorlichting aan hulpverleners en leerkrachten die met kinderen werken.

Auteur: Fiet van Beek
ISBN 9789088506697, € 24,90


Tags: ,