Valse start

Kijkend naar mijn pubers en bijna volwassen pleegkinderen, vraag ik me vaak af: Hoe zal het gaan als ze volwassen zijn? Dit boek geeft een beeld van de toekomst van uithuisgeplaatste jongeren. Vijftien jaar geleden portretteerde de schrijfster vijftien jongeren. Ze ging terug en maakte portretten van volwassenen die soms wel en soms niet hun leven op orde hebben. Ze toont hun kracht en strijdvaardigheid. Bijzonder is dat deze volwassenen nu anders terugkijken op hun jeugd en de zorg die ze hebben ontvangen. De prachtige foto’s van Arie Kievit en Pieter Kers maken het beeld compleet. Sérgio (29): “Van de buitenkant gezien ben ik goed terecht gekomen. Ik leid een fatsoenlijk leven met een vriendin, huis, werk en opleiding, maar diep in mijn hart blijft de twijfel. Ik kom niet los van het gevoel dat alles wat ik bereikt heb zomaar uit mijn handen kan worden gepakt.” Brenda (31): Het negatieve van vroeger heeft het positieve in me naar voren gehaald. Maar vergis je niet, ik kan ook heel hard zijn. Ik ben een vechter.” De verhalen grepen me aan en gaven me moed. Een aanrader.

Szabinka Dudevszky, ISBN 9789047704492, € 19,50


Tags: ,