Inspirerende kennisdag Traumasensitief handelen

Op 12 mei had Gezinspiratieplein een kennisdag ‘traumasensitief handelen’ georganiseerd in Jeugddorp De Glind. Mark Freado was de hoofdspreker. Hij is een Amerikaanse psycholoog, in Texas verbonden aan een dorp vergelijkbaar met De Glind. Hij heeft een model ontwikkeld  voor wat complex getraumatiseerde kinderen in de praktijk nodig hebben en wat medewerkers en opvoeders nodig hebben om er voor hun kinderen te kunnen zijn. Tijdens de studiedag vertelde hij hierover. “Luister met één oor en tien ogen”, is zijn motto. Mirjam Erlings vertelde over haar dagelijkse praktijk. Sinds 2007 vormt zij met haar gezin en anderen een gezinskring rond een ernstig getraumatiseerd kind dat zij in huis hebben genomen. “Vertaal het gedrag van het kind en geef het ondertiteling”, aldus Mirjam Erlings. Het Gezinspiratieplein is een kennisplatform voor gezinshuisouders, pleegouders en andere professionals werkzaam rondom inhuisplaatsen. Het is een initiatief van de Rudolphstichting, Gezinshuis.com en Intermetzo. Regelmatig organiseert het Gezinspiratieplein workshops of trainingen zoals de workshop ‘Slapende Honden? Wakker maken!’ en ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’. Ook organiseren ze de opleiding ‘Life Space Crisis Intervention’ van het Gezinspiratieplein. www.gezinspiratieplein.nl


Tags: ,