Stoer

Op donderdag kregen wij een telefoontje van de pleegzorg­organisatie of we een pasgeboren Turks jongetje wilden opvangen. Ze zouden hem dan zaterdag komen brengen. Ons gezinsberaad leverde een ‘ja’ op. Onze dochters van 16 en zoon van 13 waren heel enthousiast. Mijn zus had die week een baby gekregen, dus het was extra bijzonder dat die vraag nu juist bij ons terechtkwam!

Op vrijdag was onze zoon later uit school dan wij van hem gewend waren. Hij kwam binnen met zo’n mooi kartonnen koffertje uit een babyzaak en gaf het aan mij: “Ik heb na school met Paul nog even iets gekocht voor de baby die morgen komt. We hadden allebei ons zakgeld bij ons, maar het was nog te duur. Ik heb aan de verkoopster verteld voor wie het was en toen mochten we het ervoor meenemen!”

Uit het koffertje kwam een spijkerbroekje en een T-shirt. Ik was even ontroerd door deze actie van twee brugklassers en dat het maat 68 was, maakte niet uit. Ogün is ondertussen terug bij zijn mama en hij heeft zijn stoere kledingsetje mee naar huis genomen. <

Meike

 


Tags: ,