Vakantie

Ik ga mijn vakantiedagen doorgeven. Ooit deed ik dat door kruisjes op een jaaroverzicht in te leveren, maar de falende manager is vervangen door een computer. Er zullen vast mensen zijn die wekelijks kijken hoe zij er digitaal voor staan, maar ik doe dat niet. Dus is het een eerste uitdaging om mijn wachtwoord te achterhalen en zowaar… dat lukt.

Ik voer de gegevens in. Meteen maar de voorjaarsvakantie, de zomervakantie en een paar dagen in december, want ik ben nu toch bezig. Maar als ik alles wil versturen, gaat het fout. Ik heb niet voldoende vakantiesaldo. Mijn vrije dagen bestaan uit vakantiedagen die ik dit jaar moet opnemen en uit dagen die ik over een aantal jaren mag uitsmeren. Ik heb nu teveel uit één categorie aangeklikt. De aanvraag herstellen blijkt niet meer mogelijk, het bericht is al weg.

Ik ga opnieuw mijn vakantiedagen doorgeven. Mijn aanvraag is verwerkt en ik heb de e-mail dat ik een fout moet herstellen. Dit keer klik ik netjes een aantal dagen uit de ene categorie en een paar uit de andere categorie aan. Ik heb het zelfs op een papiertje uitgerekend, maar als ik alles wil versturen, gaat het weer fout. Omdat ik niet de hele week werk, accepteert het programma niet al mijn dagen. Weet ik veel dat ik niet op vrijdag op vakantie mag. De gegevens herstellen is niet meer mogelijk, het bericht is al weg.

Heel langzaam zak ik met mijn voorhoofd op mijn toetsenbord. Ik ben zwaar aan vakantie toe.

 


Tags: ,