Telescoop

Damian van 7 jaar kwam bij ons wonen. Een onzeker mannetje dat al veel had meegemaakt.
Hij kreeg een goed contact met mijn man en mij en ook met onze eigen kinderen, die al veel ouder zijn. Het meeste contact had hij met onze hond en onze poes. Vooral de Duitse herder Chilly was zijn maatje. Damian kroop regelmatig bij hem in de grote mand en knuffelde met hem. Helaas was onze Chilly al heel oud en een half jaar na de komst van Damian stierf hij plotseling. Dat was voor ons allemaal een grote schok. Chilly hoorde zo bij ons gezin. Ook Damian was heel verdrietig.
Toen hij ’s avonds in bed lag en ik nog even bij hem zat, zei hij: “Chilly kwam het eerste naar me toe, toen ik bij jullie kwam.” We praatten daar samen nog wat over. Damian vroeg: “Waar is nu alles wat ik aan Chilly verteld heb?” Ik zei tegen Damian dat Chilly al zijn geheimen heeft meegenomen en dat niemand hiervan iets te weten komt. Chilly is nu een sterretje. Damian kreeg van Sinterklaas een telescoop, waarmee hij naar sterretje Chilly kan kijken.

Miriam

 


Tags: ,