Geadopteerd zonder identiteit

Het boek ‘Geadopteerd zonder identiteit: het verhaal achter mijn adoptie’ geeft een kijkje in het leven van de schrijver. Hij werd als baby geadopteerd uit Libanon en is nu op zoek naar zijn biologische ouders. Daarnaast wil hij ook de waarheid aan het licht brengen omtrent zijn adoptie, want de beperkte informatie die hij heeft, is niet altijd juist. Tijdens zijn zoektocht lijkt hij zich soms op gevaarlijk terrein te bevinden, zo ontvangt hij bedreigende telefoontjes.

Het boek is prettig leesbaar en naast het adoptieverhaal wordt ook achtergrondinformatie over Libanon gegeven. Het verhaal is intrigerend: Waarom kan en mag Steven niet achter zijn ware identiteit komen? Verder laat het boek zien dat het voor adoptiekinderen belangrijk is dat er transparant gewerkt wordt rondom een adoptie en dat de belangen en rechten van het kind voorop gesteld moeten worden. Het boek kan ook interessant zijn voor pleegouders, omdat het laat zien hoe belangrijk de biologische achtergrond voor mensen is. (Joanne ter Haar)

Steven Sonneveld, ISBN 9789461535788, € 18,95

 


Tags: ,