Verkeerde afslag

Nadat ik een verkeerde afslag heb genomen, kom ik veel te laat aan bij Cecilia. Ze zit inmiddels te eten. Cecilia woont niet meer bij haar pleegmoeder. Ze is weggelopen en slaapt nu op het logeerbed van een woongroep.

Al lange tijd waren er zorgen over Cecilia. Recente ontwikkelingen hebben gemaakt dat ze van school is opgehaald en naar een crisisgezin werd gebracht. Maar binnen een week sloop ze daar, heel stilletjes, op een avond de deur weer uit. De politie heeft haar naar dit noodadres gebracht en nu is het aan mij om te kijken hoe we verder gaan.

Cecilia is minder nerveus dan de afgelopen dagen. Ze vertelt dat ze geen last had van haar pleegmoeder, maar dat ze het niet fijn vond dat de plek van haar moeder door een ander werd ingenomen. Het kwam haar allemaal veel te dichtbij. Hier, op een woongroep, is meer afstand en dat past haar beter.

Een pleeggezin is tegenwoordig steeds meer het antwoord voor kinderen die een woonplek nodig hebben. Andere plaatsen worden wegbezuinigd of zijn slechts voor korte tijd beschikbaar, zoals dit logeerbed. Toch ga ik mijn best doen om haar op deze plek te houden. Ik werk graag op maat, niet met vooraf bedachte antwoorden.

 

 


Tags: ,