Thema: Broertjes en zusjes

Samen of apart?

“We haalden die middag mijn nichtje (4) en neefje (2) op bij mijn zus. Het was deze keer niet voor een logeerpartijtje. Mijn zus had zelf jeugdzorg gebeld met de mededeling dat de kinderen niet meer veilig bij haar konden zijn. Het was een trieste bedoening: donker, rommelig en mijn zus nauwelijks aanspreekbaar. We vertelden de kinderen dat ze met ons mee zouden gaan. Linda vroeg meteen: ‘Voor altijd?’ Wij bevestigden dat het voor heel lang was. Linda verzamelde speelgoed en wij kleren. Ze hadden al vaker bij ons gelogeerd, maar nooit allebei tegelijk. We hebben één logeerkamer. We stopten alles in vuilniszakken. Nadat we mijn zus dikke kussen hadden gegeven, stapten we in de auto. Even was het stil op de achterbank. Er was veel te overdenken voor de kinderen. Toen vroeg Linda: ‘Tante Tineke, als we nu allebei bij jullie komen, waar moet Bertje dan slapen als ik in mijn eigen kamer slaap?”

In dit thema alle aandacht voor broertjes en zusjes die apart of samen opgroeien in een pleeggezin.

Lees hier alle artikelen over het thema ‘Broertjes en zusjes’.

 


Tags: , ,