Lintje voor oud-hoofdredacteur Mobiel

“Je bent een jongetje van 12 jaar en je woont met je twee broertjes in een kinderhuis, omdat je moeder is overleden en je vader niet voor je kan zorgen. Je oudste broer zit in een huis voor grote jongens en je zusje in de meisjesgroep; zo ging dat in die tijd. Op een dag komen een man en een vrouw langs en ze komen nog een keer…” Zo begint de voordracht van de (pleeg)kinderen voor een lintje voor gezinshuisouders Francien en Jan van Lieshout. Veertig jaar geleden gingen zij samen met hun dochter in het (gezins)huis van de kinderen wonen. Beiden zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor hun pionierswerk in gezinshuizen, maar ook voor de uitstraling daarvan naar pleegzorg in binnen- en buitenland. Jan is hoofdredacteur geweest van Mobiel. Via het STAP Pleegzorgeducatietraject en PRIDE Model of Practice heeft hun kennis en ervaring een belangrijke weerslag gekregen. Voor Jan en Francien was de onderscheiding een grote verrassing, voor de (pleeg)kinderen een koninklijke uiting van hun waardering. In Mobiel verscheen eerder een interview met Jan van Lieshout (Mobiel 5, 2013).


Tags: ,