De verdwenen foto

Vandaag krijgt de woonkamer een grote schoonmaakbeurt. Alle randjes en richels stof ik af met een plumeau. Een voor een bekijk ik de foto’s op het dressoir. Ineens zie ik dat ik er een mis. Waar is de foto van onze pleegdochter Sandra gebleven? Ze stond er zo leuk op met haar blote voeten in het zeewater. Wat is er gebeurd?

Ik wacht tot Sandra thuiskomt om een boterham te eten. Ze heeft een razende honger en kletst gezellig over school. Terloops breng ik het gesprek op de verdwenen foto. Haar gezichtsuitdrukking verandert en haar stem ook. In een adem vertelt Sandra dat ze de foto heeft weggegooid. Ze vindt dat haar foto niet bij de andere foto’s past. Ze voelt dat ze anders is.

Ik leg haar uit dat zij ook in de fotogalerij mag staan, ook al voelt ze zich anders. Sandra hoort helemaal bij ons gezin. Dan komen de waterlanders. We praten nog even verder en besluiten om samen een nieuwe foto te maken voor de galerij. <

Femke

 


Tags: ,