Je hoeft niet te kiezen

Lieke woont in een pleeggezin. Op verschillende momenten loopt ze ertegenaan dat haar familiesituatie anders is dan bij andere kinderen. Met de hulp van haar pleegouders leert Lieke dat ze niet hoeft te kiezen tussen de een of de ander. Een leuk geschreven prentenpraatboek met fleurige illustraties van Marieke ten Berge. De praatplaten met open vragen helpen om in gesprek te komen met jonge kinderen, voor wie het vaak moeilijk is om hun gevoelens onder woorden te brengen. Al luisterend en kijkend ervaren kinderen dat papa en mama bij wie ze zijn geboren, ook bij hen horen. De plaatjes en open vragen nodigen uit om te praten over wonen in een pleeggezin. Wat zou jij nou meenemen als je ergens anders gaat wonen? Schoolfoto’s spelen een belangrijke rol in het verhaal. Wie krijgt welke foto en waarom? De zoektocht naar identiteit en loyaliteit wordt zo op een speelse manier in beeld gebracht. Nieske schreef het boek omdat ze geen geschikt boek vond dat aansloot bij de leeftijd en beleving van haar eigen pleegzoon, die destijds in groep 1 zat.

Nieske Selles-ten Brinke, ISBN 9789033832659, € 9,95


Tags: ,