Ze noemden mij Mosquito

Mosquito Mosquera kwam als achtjarige met haar jongere broertje naar Nederland. Ze beschrijft in dit boek haar leven in Colombia, haar plotselinge vertrek en de overgang naar adoptie in een vreemd land. Dit laatste was een enorme schok voor haar. Al lezend raak je onder de indruk van alles wat dit meisje heeft meegemaakt. Haar verwaarlozing in Colombia, maar ook de gevoelens van ontheemd zijn. Met haar adoptieouders had ze geen echte klik, ook omdat ze zich deels afgesloten had en niet kon praten over haar herinneringen. Na bijna 32 jaar heeft Mosquito eindelijk het gevoel dat ze de persoon is die ze wil zijn. Ze hoopt dat het boek iedereen die zich in haar verhaal herkent, inspireert om op zoek te gaan naar eigen kracht en wijsheid. Het boek is een aanrader voor ieder die met een adoptiegeschiedenis worstelt. Ook voor pleegzorg is het boek interessant. Het onderstreept het belang van goede matching en begeleiding van kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen. Het voorwoord is geschreven door professor René Hoksbergen.

Mosquito Mosquera, ISBN 9789461534293, € 17,95


Tags: ,