Logeren

De pleegouders van André gaan op familiebezoek naar Frankrijk. Aanvankelijk wilden ze de reis uitstellen, maar de plaatsing die begon als een crisisplaatsing voor korte tijd, duurt inmiddels al meer dan een half jaar. De ouders van André vinden het niet goed dat hij zomaar naar Frankrijk gaat. Dus kan hij niet mee.

Voor André is het allemaal ingewikkeld. Hij mist zijn eigen ouders nog altijd en hij heeft zich er uit noodzaak maar bij neergelegd dat hij bij pleegouders woont, maar dan ook weer naar een andere pleegmoeder? Nee, dat vindt hij maar niks.

Vandaag fietsen we, samen met zijn pleegmoeder, naar mevrouw Langevelt. Mevrouw Langevelt is geen pleeg­moeder, zij is een logeermoeder. Daar woon je niet, daar ga je leuke dingen doen. Dat is toch wat anders.

Met zijn handen om een glas limonade gevouwen zit André even later op de bank. Zijn grote ogen gaan de kamer rond. Mevrouw Langevelt vraagt hem wat hij graag eet. André kijkt haar aan. “Nasi en patat en ook wel bloemkool”, antwoordt hij. Voor het eerst heeft hij een kleine glimlach op zijn gezicht. Het zou zo maar eens een leuke week kunnen worden.

 

 


Tags: ,