Angst bij kinderen

Overmatige angst komt vaak voor bij kinderen. We kennen bijvoorbeeld scheidingsangst, faalangst, sociale angst, fobieën en piekeren. Angst is nuttig omdat die je behoedt voor gevaren. Het is niet goed als de angst zo hevig is, dat je gehinderd wordt in je functioneren. Vaak is niet duidelijk dat angst het probleem is. Kinderen kunnen bijvoorbeeld heel boos, agressief of juist extreem teruggetrokken zijn. Als ouder, opvoeder of leerkracht weet je dan niet altijd dat het om angst gaat. “Dat is jammer, want angst is prima te verhelpen” aldus Frits Boer. “Daarom heb ik dit boek geschreven.” Het is een prettig leesbaar boek waarin hij uitlegt wat angst is en wat de gevolgen van overmatige angst betekenen voor kinderen en hun omgeving. Hij beschrijft ook wat ouders, opvoeders of leerkrachten zelf kunnen doen voor het overmatig angstige kind en welke behandelingen er zijn. Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die te maken heeft met een angstig kind.

Frits Boer, ISBN 9789020999532, € 19,99

 


Tags: ,