Wanneer word je dood?

Riet Fiddelaers-Jaspers
ISBN 9789025903275, € 14,95

Wat een prachtig en goed leesbaar boekje over alle vragen rondom de dood en de verwerking door kinderen. Hoe rouwen kinderen? Hoe lang rouwen kinderen en wat helpt rouwende kinderen? De informatie wordt concreet en nuchter beschreven. De dood als realiteit van het leven voor kinderen, waar open over gesproken mag worden. De korte hoofdstukjes worden ingeleid met een gedicht, geschreven door kinderen, de auteur en anderen.
Wat vertel je in moeilijke of dramatische omstandigheden? Dit hoofdstuk is voor pleegzorg nog het meest toepasselijk. Het gaat over de vraag hoe je een kind kunt begeleiden waarvan de ouder is vermoord of door zelfdoding is omgekomen. De treffende uitspraken van kinderen in verschillende leeftijden maken het boekje levendig en gemakkelijk te lezen. In ieder hoofdstuk staan boekentips voor kinderen over het onderwerp om samen verder te lezen. In het laatste hoofdstuk staan praktische tips voor hoe kinderen betrokken kunnen worden bij de dood van een dierbare. Een fijn boekje voor in de boekenkast. Voor wanneer het nodig is en om uit te lenen aan wie het kan gebruiken.


Tags: ,