Hoe zit dat nou met… Bijzondere omstandigheden

Eline Engelhart, ISBN 9789081798815, € 12,95.

Pleegzorgadvies Nederland heeft een serie boekjes geschreven met daarin praktische informatie voor pleegouders. Ik heb de meest recente gelezen: ‘Hoe zit dat nou met … Bijzondere omstandigheden’. Als ervaren pleegouder en redactielid van Mobiel meen ik soms al heel wat te weten over pleegzorg en regelingen, maar dit boekje verraste me met informatie die ik nog niet wist en ook omstandigheden die ik niet kende. De onderwerpen die aan bod komen zijn divers, zoals legitimatie, naamswijziging, school, reizen en geheime plaatsing. De informatie is duidelijk, praktisch en helder. Zeker een aanrader voor pleegouders en voor pleegzorgwerkers, zodat zij ook deze informatie paraat hebben en ook een aanrader voor gemeenteambtenaren die belast worden met de jeugdzorg. Zij krijgen hierdoor snel een goed beeld van de complexiteit van pleegzorg en van de relevante praktische regelingen en procedures waarmee betrokkenen in pleegzorg te maken kunnen krijgen. Dit boekje is een deel van een serie, de volgende titels zijn al verschenen: Bijzondere omstandigheden, Rechten en plichten van pleegouders, Rechten en plichten van pleegkinderen, 18 plus, Financiële zaken, Gezag en voogdij en Verzekeringen. De boekjes zijn te bestellen via www.pleegzorgadvies.nl.

 


Tags: ,