De cirkel van verbinding

Renée Wolfs, ISBN 9789461532947, € 18,95.

De auteur heeft eerder over adoptie geschreven, onder andere Wereldkind, Praten met je adoptiekind en de Adoptiedialoog over gesprekken met geadopteerde tieners. Nu is haar nieuwste boek verschenen, over verlies en rouw bij adoptie- en pleegkinderen. Deze kinderen verlangen, soms jaren later, intens naar een goede band met hun biologische ouders. Renée Wolfs heeft met de introductie van de cirkels van verbinding een zelfhulpmethode voor jongvolwassenen ontworpen die ze in dit boek duidelijk neerzet. Het boek is geschreven vanuit de praktijk. Hoewel het boek aangeeft dat je er zelf mee aan de slag kunt, is het soms beter om het samen met een vertrouwde vriend of partner te doen. Het boek stelt tal van vragen waarmee je duidelijk kunt krijgen wat je dwars zit, maar ook waarom ouders de stap tot uithuisplaatsing gezet hebben of afstand hebben gedaan. Dat wetende kun je vanuit je eigen kracht verder bouwen aan je leven. Je ervaart dat je zelf de teugels in handen kunt nemen. Aanbevolen voor jongeren, volwassenen en zeker ook voor (pleeg)ouders en pleegzorgwerkers.


Tags: ,