‘Ze begrijpen er niets van’

Katja is zeventien en heeft al 15 maanden verkering. Zij en Bert zijn om en om op vrijdag bij ons en bij hem. Afgelopen vrijdag was Bert ziek. Hij had overgegeven en had hoofdpijn en daarom kwam hij niet. Katja wilde wel graag naar hem toe, maar Bert kon haar niet thuis brengen, wat hij anders trouw doet. Na wat heen en weer ‘appen’ kwam de vraag of ik haar wilde ophalen. Ik wilde wel, maar niet zo laat. Het ‘gesprek’ verliep vervolgens niet goed en het hoefde niet meer. Bert had er genoeg van om kleuteroppas te zijn. Twee dagen bleef Katja van de WhatsApp af. Nu moest hij de eerste stap maar zetten. Op zondagmiddag wilde ze het toch gaan oplossen, maar Bert was er niet. Ze probeerde met de telefoon in haar hand via WhatsApp uit te leggen aan Bert en zijn vriend, waarom ze niet alleen ’s avonds in het donker naar huis durft te fietsen, maar het lukte niet echt. Katja: “Ze begrijpen er niets van dat ik als klein kind beschadigd ben en dat dat nog niet over is. Het is goed dat ik van jou niet alleen in het donker naar huis mag fietsen, want ik durf het ook niet.” Bert moet me maar accepteren zoals ik ben, al snapt hij het niet.”

Marleen

 


Tags: ,