Inspirerende training over getraumatiseerde kinderen

Op 31 maart verzamelden zich in De Glind ruim 80 deelnemers aan de training ‘Slapende honden? Wakker maken!’ van ontwikkelingspsychologe en systeemtherapeut Arianne Struik.

Vanaf de eerste minuut waren de deelnemers geboeid door de manier waarop Arianne Struik vertelde over de traumatisering van kinderen. Ze legde uit hoe trauma’s bij kinderen ontstaan, welke rol een onveilige hechting daarbij speelt en hoe de behandelaar via zes testen kan nagaan of confrontatie met de traumatische herinnering mogelijk is. Voor haar staat vast dat het kind minstens één hechtingsfiguur moet hebben voordat traumaverwerking mogelijk is. Die hechtingsfiguur speelt een belangrijke rol in de traumaverwerking van het kind.

De deelnemers aan de training hebben op een inspirerende manier veel geleerd over getraumatiseerde kinderen en hoe zij te helpen zijn.

In Mobiel 3 verschijnt een artikel over de training die Arianne Struik op 31 maart in De Glind gegeven heeft.