In antwoord op uw schrijven

Beste oma,

U heeft gelijk. Laat ik het maar eerlijk toegeven, wij zijn rijk. We wonen in een twee-onder-een-kapwoning. Iedereen heeft een eigen slaapkamer. We hebben het huis groter gemaakt met een uitbouw. We rijden in een grote auto, waar zeven mensen in kunnen. We hadden zelfs een paar jaar de luxe van een schoonmaakster. Verjaardagen en Sinterklaas worden uitgebreid gevierd en we gaan meestal een keer per jaar op vakantie en soms nog een paar dagen extra weg. Welvarend dus en in ieder geval rijker dan u en uw zoon.

U schrijft ons dat u heel boos bent. Boos op jeugdbescherming en boos op ons. U vindt dat uw kleinkinderen zijn afgepakt. U denkt dat wij niet van uw kleinkind houden en hem alleen maar in huis hebben genomen uit financieel gewin, waardoor we al die luxe uitgaven konden doen.

Twee jaar geleden heb ik meegewerkt aan een interview voor een krantje. De titel van het artikel luidde: pleegzorg heeft mijn leven verrijkt. Ik sta nog steeds volledig achter deze titel, want het opvoeden van en samenleven met onze pleegkinderen heeft ons veel rijker gemaakt. Dat is in geld niet uit te drukken. Ik vind dus dat u wel een punt heeft en ik gun ook u deze verrijking door het meeleven met uw kleinkind. Zoals u weet, bent u van harte welkom. Overigens zijn wij van deze rijkdom wel gelukkiger geworden, maar helaas niet in staat om onze uitgeleefde badkamer te vervangen.

Groetjes, Helma

 


Tags: ,