Rondleiding door de digitale wereld

Vanmiddag ga ik bij Dennis op bezoek. Even horen hoe het op school gaat. Dennis speelt een voetbalwedstrijd op zijn spelcomputer. Hij lijkt op te gaan in zijn spel, maar ik weet dat hij het gesprek volgt. Plots klinkt de stem van Sander van boven: “Kom op Dennis, we gaan beginnen.” Dennis blijkt samen met zijn broertje en een vijftal andere jongens te spelen.

Wat een verschil met een paar jaar geleden, toen de broers de eerste stappen op het internet zetten. Hun tante wist niet goed hoe ze dat moest aanpakken. Ze maakte zich zorgen over wat er allemaal op internet te vinden is. Maar de computer was van de jongens, dus hoe moest dat?

We hebben het probleem gezamenlijk besproken. De beide heren moesten hun wachtwoorden inleveren. Ze maakten afspraken met hun tante over het gebruik van de computer. Daarnaast zou hun tante zo nu en dan een spelletje met hen gaan doen en een Facebookpagina aanmaken. Zo konden de jongens haar rondleiden door hun digitale wereld.

Inmiddels is de digitale wereld onderdeel van het gezin. Dennis en Sander kunnen vanuit huis met andere jongens afspreken en samen spelletjes doen. Hiermee zijn ze eigenlijk beter in het zicht van hun tante dan wanneer ze dit op straat zouden doen.

 

 


Tags: ,