Het hele brein het hele kind

Daniel J. Siegel en Tina Payne
ISBN 9789055942282, € 19,95

In het boek worden opvoedingssituaties beschreven waarin een net even andere aanpak een wereld van verschil kan maken. Iedereen kent wel kleuters met een driftbui in de supermarkt of kinderen die zich ’s ochtends niet willen aankleden. Ouders worden er soms horendol van. Volgens de auteurs zijn kinderen niet expres lastig, maar hun brein is nog niet volledig ontwikkeld. Voor ouders is dit soms moeilijk te accepteren. De auteurs beschrijven hoe het kinderbrein zich ontwikkelt en hoe jij als opvoeder die ontwikkeling kunt bijsturen en stimuleren. Met heldere strategieën en prettige illustraties word je als lezer meegenomen in de emotionele wereld van het jonge kind. Je krijgt handige tips om met alledaagse problemen om te gaan. De meeste antwoorden zijn bekend in de kinderopvang: humor als betere strategie dan strijd, kinderen serieus nemen in plaats van kleineren, geen emoties afkappen of bagatelliseren maar luisteren en spiegelen. Door deze kennis te koppelen aan de neurologische ontwikkeling van een kind, wordt je begrip naar een hoger niveau getild.

 


Tags: ,