Cadeau

Als jongste van ons gezin gaat Tyron niet zo vaak mee met boodschappen doen. De andere kinderen doen de kleine boodschappen vaak zelfstandig en samen met hem winkelen is erg vermoeiend. Hij kan onmogelijk bij mij blijven, pakt veel op en rent graag tussen de gangen door. Ik kom dan ogen en oren tekort en moet er voor waken dat ik hem niet alleen corrigeer. Het moet wel gezellig blijven.

Tyron vindt de individuele aandacht en de winkels heel leuk, dus ik probeer ook met hem zo nu en dan wat kleinere boodschappen te doen. Deze keer gaan we naar de drogist. Tyron is goedgemutst en van goede wil. Het winkelen gaat als een trein. Bij de kassa staat een lange rij en ik raak in gesprek met een vriendin. Mijn ogen en oren zijn even bezet. Ineens besef ik dat ik Tyron al lang niet heb gehoord of gezien en ik kijk waar hij is. Hij staat bij de inpaktafel en heeft zich van boven tot onder versierd met slierten. Helemaal trots en met lachende ogen zegt hij: “Kijk mama, ik ben je cadeautje!” <

Lisette

 


Tags: ,