Pleegkinderen en vreemd gedrag!?

Martine F. Delfos en Nelleke Visscher
ISBN 9789088501050, € 19.90

Een must en een aanrader voor alle (aspirant-)pleegouders. In dit zeer leesbare en overzichtelijke boek worden verschillende gedragsproblemen bij opgroeiende (pleeg)kinderen behandeld. Er komen niet alleen deskundigen aan het woord. Elk thema wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van een pleegouder. Hierdoor ontstaat een herkenbaar en boeiend boek, waar iedereen iets uit kan halen. De eerste versie van dit boek ontstond na een serie artikelen in het tijdschrift Mobiel, vanaf 1998. Nu, jaren later, is het boek geactualiseerd en uitgebreid. Er komen belangrijke thema’s aan bod als pleegangst, de verschillen tussen adoptie- en pleegkinderen, de loyaliteitsconflicten van pleegkinderen, maar ook rouwen en de manier waarop ADHD, depressies en autisme soms bij pleegkinderen net anders zijn dan bij kinderen die een gewone jeugd hebben. Wat mij betreft zou iedere pleegouder bij zijn eerste, tweede of derde plaatsing dit boek moeten krijgen en lezen. Het geeft inzicht en helpt je soms je (pleeg)kind beter te begrijpen.


Tags: ,