Kinderen in spagaat

Leoniek van der Maarel
ISBN 9789025902018, € 18,95

Een boek over rouwverwerking van kinderen na een overlijden of echtscheiding. De auteur geeft aan dat in beide gevallen sprake is van vergelijkbare rouwverwerking. Hoewel het boek niet geschreven is voor pleegkinderen, zijn er veel parallellen. Ook pleegkinderen leven immers gescheiden van hun ouders. Het is een praktisch boek dat aangeeft waar kinderen behoefte aan kunnen hebben. Het is deels geïnspireerd op de ervaringen die de schrijfster heeft opgedaan als therapeute en met inbreng van kinderen die aangeven wat wel en niet hielp bij de rouwverwerking. Met name de rol van de omgeving en familie wordt benadrukt. Het boek is vooral praktijkgericht. Daardoor klinkt het vaak heel logisch en bekend, maar soms is het ook verrassend. Het beschrijft verder hoe de rouwverwerking in verschillende leeftijdsfasen ongeveer in zijn werk kan gaan. Voor wie meer wil weten over dit onderwerp, is het zeker aan te raden.

 


Tags: ,