Turks-Nederlandse jongeren rennen voor pleegouderschap

Acht Turks-Nederlandse vrienden hebben op 20 oktober meegedaan met de 8 km run van de TCS Amsterdam Marathon. Een van hen is Mobiel-redactielid Fatih Toprak. “We wilden met deze actie aandacht vragen voor het tekort aan pleegouders”, legt Fatih uit.
“Het project is bottom-up ontstaan na de vooral reactieve houding van de Turkse samenleving op ontwikkelingen rondom Yunus. Het leek ons een betekenisvolle daad om juist proactief aan de slag te gaan. Met behulp van sport willen we mensen bewust maken van het belang van pleegouderschap. We moedigen hen aan om pleegouder te worden.” Fatih heeft samen met een vriend, Gokhan Aribas, een vereniging met de naam Run4Revival opgezet. Speciaal voor de marathon hebben ze t-shirts laten drukken met op de rug de tekst ‘Word jij ook pleegouder?’
Fatih: “Ik geloof dat we met één klap meerdere vliegen hebben geslagen. Ik ben blij dat we aandacht hebben gevraagd voor het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook hebben we pleegouderschap weer actueel gemaakt bij minderheden en vooral de Turkse minderheid, want het tekort aan pleegouders in deze groep is relatief groter.”