De opvoedachtbaan

Krista Okma, ISBN 9789085162087, € 17,95

Sommige mensen vinden het fantastisch. Anderen durven er voor geen geld in: de achtbaan. Spannend, leuk, eng en soms allemaal tegelijk. Volgens Krista Okma geldt dat ook voor opvoeden. Ze is hoofdtrainer van het opvoedprogramma Triple P en werkt bij het Nederlands Jeugdinstituut. Haar ervaringen heeft ze verzameld in dit gemakkelijk leesbare en mooi vormgegeven boekje. Ze geeft veel tips voor alledaagse opvoedsituaties, die bij veel mensen regelmatig uit de hand lopen. Ze beschrijft herkenbare situaties, zoals de ochtendstress wanneer een kind maar niet wil opschieten met aankleden, brood eten of tandenpoetsen. De woedende peuter in de supermarkt, wie kent hem niet? Met eenvoudige stappenplannen geeft ze ouders positieve tips om het probleem anders te benaderen, waardoor het niet escaleert. Goed is dat de schrijfster ook aandacht besteedt aan het belang van de opvoeder als individu en aan de relatie tussen de opvoeders. Het boek is voor een breed publiek geschreven. In de kantlijn staan extra tips voor alleenstaande ouders en voor ouders van kinderen met een beperking.

 


Tags: ,