Vakantietips

Camping
In Reutum in Twente ligt camping De Weuste, een mooie camping met alles erop en eraan, maar ook met iets bijzonders: pleeggezinnen hoeven voor de kinderen niets te betalen! Zowel de pleegkinderen als de eigen kinderen kamperen gratis mee. De familie Hinken die deze camping beheert, vindt pleegzorg heel mooi, maar kan door het hectische campingbestaan niet zelf een rustig pleeggezin zijn. Daarom ondersteunen ze pleeggezinnen op deze manier. Er wordt veel gebruik gemaakt van dit mooie aanbod. Sommige pleeggezinnen komen er al jaren en de kinderen hebben snel contact met elkaar door herkenning van hun situaties. Wilt u meer weten over deze bijzondere camping, die toch gewoon is? www.deweuste.nl

Heppie kamp
Stichting Heppie organiseert betaalbare vakanties en weekends voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar die, om wat voor reden dan ook, toe zijn aan een fijne tijd. Bij Heppie draait alles om samen spelen, plezier maken en positieve aandacht. Er zijn vakanties in zomer, herfst en voorjaar. De weekends zijn maandelijks en lopen het hele jaar door. Uw kind is bij Heppie in veilige handen. Dit geeft u de mogelijkheid ook eens bij te tanken en aandacht te besteden aan de rest van het gezin. De begeleiders zijn zorgvuldig geselecteerd en getraind. Voor elke drie kinderen is er een vaste begeleider. Zo is er altijd ruimte voor persoonlijke zorg en ondersteuning. Vanaf € 65,- kan een kind een week bij Heppie komen. www.heppie.nl

STER-kampen
Stichting De Ster organiseert unieke vakanties voor kinderen en jongeren van 8 tot en met 16 jaar die net even een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van zelfvertrouwen. Aan de hand van de sterK-formule, waarin plezier en vriendschap centraal staan, wordt op een leuke manier gewerkt aan zelfvertrouwen, sociale weerbaarheid en assertiviteit. In een veilige omgeving leren ze van en met elkaar, helpen elkaar en sluiten vriendschappen. Iedere vakantie wordt begeleid door een professioneel team. Neem een kijkje op http://www.sterkamp.nl en u ziet alles over het Sterkamp, het Maankamp, SterkID en Stay Strong.

 

 


Tags: , ,