Thema: Vakantie

De vakantie staat voor de deur en u hebt vast al plannen gemaakt. Misschien zijn de tips die wij in dit thema geven een aanvulling daarop. Anders kunt u ze bewaren voor een volgende vakantie. Misschien ziet u er ook wel een beetje tegenop dat de kinderen zes weken niet naar school gaan. Pleeggezinnen zijn vaak creatief in het verzinnen van oplossingen en daarom geven wij er hier alvast twee door:

“Wij hebben de zus van onze pleegzoon meegenomen op vakantie, zodat ze weer even broer en zus konden zijn en om te voorkomen dat onze pleegzoon ons teveel zou claimen. We hebben een topvakantie gehad, zij lekker broer en zus met veel plezier en ruzietjes en wij hoefden niet de hele tijd onze pleegzoon te vermaken.”

“Wij vangen als twee bevriende pleeggezinnen in de vakantie over en weer de pleegkinderen op. Voor beide gezinnen werkt het ondersteunend. Wij kunnen op deze manier veel voor elkaar betekenen. Twee kinderen zijn broer en zus van elkaar, dus het is ook nog leuk voor de familiecontacten.”

Op vakantie gaan met pleegkinderen kan ook komische situaties opleveren. Laat u ons meegenieten door ze aan ons door te geven? Bijvoorbeeld zo’n opmerking:

Twee blanke en een donker pleegkind komen met hun pleegouders aan op de camping. De oudste zegt vinnig tegen de middelste: “Ja en omdat jij bruin bent, kunnen wij weer aan de hele camping uit gaan leggen wat pleegzorg is!”

Wij wensen u een heel fijne vakantie!

Lees hier alle artikelen uit het thema ‘Vakantie’.

 


Tags: , ,