JeugdzorgDuim

De provincie Noord-Brabant gaat iedere maand de ‘JeugdzorgDuim’ uitreiken. Hiermee geeft de provincie een blijk van waardering aan een persoon of instelling die zich positief onderscheidt binnen de jeugdzorg in Brabant. De eerste JeugdzorgDuim werd in mei uitgereikt aan pleegzorgwerker Birgit van Erp van Kompaan en De Bocht. Zij werd genomineerd door de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN). “Birgit maakt zich sterk voor de positie van pleeggrootouders en hun kleinkinderen”, zegt Jos Verhoeven, secretaris van de SBPN. “Zij heeft een uniek beleidsplan ontwikkeld voor de begeleiding van pleeggrootouders. Jaarlijks organiseert ze een geweldig kamp voor pleegkinderen en ze is de motor achter een praatgroep voor pleeggrootouders. Een pleegzorgwerker die zo toegewijd is, verdient deze waardering.”


Tags: ,