Training Traumasensitief pleegouderschap

Veel kinderen die uithuis zijn geplaatst en in een pleeggezin of leefgroep wonen, hebben in het verleden kindermishandeling meegemaakt. Gelukkig zijn er pleegouders die ervoor kiezen om getraumatiseerde kinderen in hun gezin op te nemen en op te voeden. Dit kan erg ingewikkeld zijn. Als gevolg van mishandeling kunnen deze kinderen ernstige psychische problemen ontwikkelen, zoals angstklachten, depressie, hechtingsstoornis en gedragsproblemen. Om daar als pleegouder goed mee om te kunnen gaan, organiseert de Bascule de groepstraining Traumasensitief pleegouderschap. De training geeft pleegouders handvatten in de opvoeding van een getraumatiseerd kind, waardoor de kans van slagen van de pleeggezinplaatsing wordt vergroot.
www.debascule.com

 


Tags: ,