Knutselen

We hebben Goede Vrijdag gebruikt om te knutselen. Ieder kind krijgt een schoenendoos en knutselspullen en gaat dan aan het werk. De dozen zijn onderdeel van de therapie die onze pleegkinderen krijgen, maar dat weten ze niet. Ze zijn gewoon lekker bezig en de dozen worden prachtig versierd.

Jenneke steekt fotootjes op prikkers in oasis. Iedereen krijgt een plek: mama, papa, zus, oma’s en opa’s. Ze mist deze mensen of ze kent hen niet. Op een prikker komt een foto van haarzelf als baby. Die foto staat voor een tijd met operaties, medicijnen en verschillende pleeggezinnen. Ze schreeuwt de pijn nog regelmatig uit.

Op de zijkant van de doos van Margriet komen foto’s van haarzelf met haar oma, broer, zus en de hond van oma en opa. De foto’s stralen liefde en warmte uit. Mama mag nog niet in de doos en papa ook nog niet. Haar basis is flink aangetast. Ze is regelmatig de regie over haar leven kwijt.

Ruth mist haar moeder. De herdenkingssteen van de slachtoffers van het schietincident bezoeken we jaarlijks. Onze pleegdochter en haar zus maken de steen dan schoon en branden kaarsjes. De wanorde van haar leven verandert langzaamaan in orde. Dit is te zien in haar doos waar netjes geknipte stukjes papier een plekje krijgen. Het is een herdenkingsplek voor haar mama.

Nathalie en Lea kiezen ervoor om geen doos te maken. Verwerken doen ze op hun eigen moment en hun eigen manier. Wij mogen dit stimuleren en begeleiden Steeds vaker zien we het kind in de kinderen terugkomen. We genieten van deze kanjers!

Benjamin en Nicole

 


Tags: ,