ADHD bij kinderen

Anneke Eenhoorn
ISBN 9789020999747, € 17,99

Raspaardjes van onze maatschappij, niet meteen het eerste waar een vader of moeder van een kind met ADHD of ADD aan denkt. Ouders zullen zich meer herkennen in de typering van Eenhoorn dat het opvoeden van een kind met ADHD een vorm van topsport is. Veel ouders, verzorgers en leerkrachten kunnen horendol worden en uitgeput raken van een kind dat Alle Dagen Heel Druk door het leven stuitert of Alle Dagen Dromerig continu van alles vergeet. Want het boek gaat niet alleen over ADHD, maar ook over de minder bekende variant ADD, waarbij kinderen niet druk zijn, maar wel snel afgeleid en vergeetachtig. De schrijfster probeert uit te leggen dat kinderen met ADHD ook gewoon kind zijn, maar met enkele extra’s waar ze later veel aan kunnen hebben. Het boek geeft ouders, leerkrachten en verzorgers inzicht in wat ADHD doet met een kind. Het beschrijft wat het is en hoe het ontstaat. De uitleg wordt uitgebreid geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk en ervaringen van ADHD’ers en hun ouders. Het is hierdoor gemakkelijk om situaties te herkennen wanneer je te maken hebt met een kind met ADD of ADHD. De positieve benadering is aantrekkelijk en de uitleg maakt dat je een kind beter gaat begrijpen. Het is een toegankelijk en gemakkelijk leesbaar boek. Het enige minpuntje is, dat sommige aspecten of tips vaak herhaald of benadrukt worden.

 


Tags: ,