Mobiel en WAT?! live

Mobiel en WAT?! zijn jarig: Mobiel bestaat 40 jaar en de WAT?! 12,5 jaar. Daarom organiseert stichting Mobiel, de uitgever van deze tijdschriften, op 2 november 2013 een bijzondere themadag in Zwolle.

De themadag is bestemd voor alle doelgroepen van beide tijdschriften: pleegkinderen, kinderen van pleegouders, pleegouders, ouders en beroepskrachten in pleegzorg in heel Nederland. Pleegzorgervaringen, ontmoeting en de eigen stem van alle betrokkenen – jongeren in het bijzonder – staan centraal.

Vier pleegzorgthema’s
Vier pleegzorgthema’s die door jongeren zijn ingegeven, vormen de rode draad van deze dag: ‘wennen in je pleeggezin’, ‘hechting’, ‘oudercontacten’ en ’18 worden’. In een interactief programma met onder meer tafelgesprekken, interviews, speeddaten, theater, creatieve en informatieve workshops en een pleegzorgspel gaan de deelnemers op actieve wijze met deze thema’s aan de slag. Aan het einde van de dag wordt een live magazine gepresenteerd, naar aanleiding van de uitkomsten van de workshops. Dit bestaat uit een presentatie voor en door deelnemers, in de vorm van verhalen, beelden en ervaringen.

Live magazine
Het bijzondere en unieke aan de themadag is tweeledig. Allereerst komen doelgroepen samen die elkaar niet vaak in één setting ontmoeten. Daarnaast is het eindproduct van de dag uniek: de presentatie van het eerste, landelijke live magazine, waarin de stemmen van alle betrokkenen in pleegzorg worden gehoord. De ervaringen van jongeren staan hierin centraal, met om hen heen een kring van mensen die belangrijk voor hen zijn, dat wil zeggen: pleeggezin, ouders en beroepskrachten in pleegzorg.

Kennis en ervaring delen
De themadag wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting Zonnige Jeugd, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden en Provincie Overijssel. De organisatie is in handen van de redacties van Mobiel en WAT?! De workshopleiders zijn allemaal mensen met pleegzorgervaring, zowel de volwassenen als de jongeren. Het wordt een verrassende dag met als doel: ontmoeting en het delen van ervaringen en kennis over pleegzorg.

Programma en locatie
Het programma start om 12.30 uur en duurt tot 18 uur.
De themadag vindt plaats bij Regardz, Stationsplein 1, 8011 CW Zwolle.
De locatie is op loopafstand van station Zwolle en beschikt over een parkeergarage. http://www.regardz.nl/Locaties/Zwolle.aspx

Geschenk
De themadag is een geschenk aan alle doelgroepen/lezers van Mobiel en WAT?! Dit betekent dat deelname gratis is. Inschrijven is wel verplicht en het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijving start in juni via deze website.