Psychologisch onderzoek bij kinderen

Rian Bierlaagh en Frank Ruiters
ISBN 9789020999754, € 17,99

Soms zijn er vragen rondom de ontwikkeling van je pleegkind en vraag je hulp. Vaak worden dan verschillende testen en onderzoeken gedaan en krijg je na bepaalde tijd de uitslag. Hoe verloopt zo’n onderzoek en wat betekenen de resultaten? Je kunt dat natuurlijk navragen bij de betreffende onderzoeker, als je er op tijd aan denkt en als deze persoon het goed kan uitleggen. In dit boekje worden een aantal testen en onderzoeken in toegankelijk taalgebruik uitgelegd: wat kun je verwachten, wat betekenen de uitslagen en hoe zit dat eigenlijk met die intelligentietest? Dat helpt! Helaas miste ik de door mij het meest ingevulde gedragsvragenlijst: de CBCL (Child Behaviour Checklist). Bij alle kinderen heb ik deze minstens twee keer ingevuld.

Ik stel hierbij voor aan de schrijvers dat zij hun boekje losbladig maken en uitbreiden met nog meer onderzoeken, bijvoorbeeld met onderzoeken die op scholen worden gebruikt en natuurlijk de CBCL. De beschrijving en uitleg kan dan vooraf ter beschikking worden gesteld als een bijsluiter bij de onderzoeken.


Tags: ,