Het huis van Grace

Catherine Ryan Hyde
ISBN 9789032513139, € 18,95

‘Het huis van Grace’ is een prettig geschreven roman over een aantal bewoners van een appartementengebouw. Zij helpen Grace, maar eigenlijk helpen ze ook elkaar. Grace is 9 jaar en ze zoekt hulp bij de medebewoners van het appartementengebouw, omdat haar moeder vanwege een drugsverslaving niet goed voor het meisje kan zorgen. Rayleen, Billy en andere bewoners zorgen ervoor dat Grace niet door de kinderbescherming uithuis wordt geplaatst. Het verhaal wordt deels verteld vanuit het gezichtpunt van Grace en deels vanuit Billy. Billy is een eenzame man die ook in het appartementengebouw woont. Vroeger was hij een gevierd danser. Door zijn straatvrees leidt hij een eenzaam leven. Als Grace elke dag na school een paar uur bij hem is, verandert zijn leven in positieve zin. Dat geldt ook voor Rayleen en voor de andere bewoners die de zorg voor Grace delen. Een heerlijk boek om te lezen, waarin pleegzorg zijdelings aan bod komt.


Tags: ,