Start campagne ‘Ieder kind in een gezin!’

Kinderen die niet meer bij hun biologische ouders kunnen wonen, verdienen een plek in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Daar zijn ze beter af dan in een tehuis. Dat is de centrale boodschap van de campagne ‘Ieder kind in een gezin!’ die de Alliantie Kind in Gezin onlangs is gestart. Om de campagne kracht bij te zetten zijn de Alliantiepartners een handtekeningenactie gestart. In mei 2013 overhandigen ze deze handtekeningen aan Nederlandse gemeenten. Alliantiepartners richten zich op gemeenten, omdat die door de decentralisatie van de jeugdzorg verantwoordelijk worden voor uithuisgeplaatste kinderen. Tekenen voor de campagne kan op een speciale actiepagina op de website van de Alliantie Kind in Gezin: http://www.inhuisplaatsen.n/wat-kunt-u-doen/steunverklaring.


Tags: ,